Skočiť na obsah

Konferencia predsedov najvyšších súdov krajín strednej a východnej Európy

Slovinsko_okt2021 Zobraziť fotogalériu

Bratislava, 19. október 2021 – Predseda Najvyššieho súdu Ján Šikuta sa zúčastnil na XI. ročníku Konferencie predsedov najvyšších súdov krajín strednej a východnej Európy, ktorú tento rok organizoval Najvyšší súd Slovinskej republiky. Ako moderátor viedol panelovú diskusiu na tému prístup k spravodlivosti.

Medzinárodné justičné fórum už od roku 2011 poskytuje pravidelný priestor na výmenu skúseností medzi jednotlivými jurisdikciami. Tento rok bola dvojdňová konferencia rozdelená do 6 panelových diskusií, medzi nimi: súdna nezávislosť – inštitucionálna a individuálna, sudcovia a úloha súdnej rady, efektívnosť spravodlivosti, prístup k spravodlivosti a opatrenia a dôsledky po COVID-19.

Konferencia predsedov najvyšších súdov strednej a východnej Európy je podujatie každoročne organizované pod záštitou CEELI Inštitútu, mimovládnej neziskovej organizácie zameranej na poskytovanie odbornej prípravy a vzdelávania odborníkov, so zameraním na presadzovanie právneho štátu, ľudských práv, podporu demokratických inštitúcií a boj proti korupcii. Minulý rok organizoval konferenciu Najvyšší súd Azerbajdžanskej republiky, ktorý bude hostiteľom podujatia aj budúci rok.

 

Skočiť na navigáciu