Skočiť na obsah

Esejistická súťaž

ilustrak_NS SR Zobraziť fotogalériu

Kancelária Najvyššieho súdu Slovenskej republiky vyhlasuje pri príležitosti Európskeho dňa spravodlivosti na Najvyššom súde Slovenskej republiky súťaž o najlepšiu esej na tému:

„Meniace sa náhľady na inštitút zákonného sudcu – ústavnoprávna rovina verzus efektivita poskytovania spravodlivosti“


Súťaž je určená pre študentov právnických fakúlt slovenských vysokých škôl.

Formálne kritéria eseje:
Esej možno prihlásiť do súťaže elektronicky (vo formáte .doc) jej zaslaním najneskôr do 4. októbra 2022 na adresu: podatelna@nsud.sk, do predmetu uveďte heslo: „Súťaž“. Požadovaný typ písma je Times New Roman, veľkosť 12, riadkovanie 1.5, okraje 2.5 cm. Maximálny rozsah eseje sú 4 normostrany.

Autori dvoch najlepších esejí budú ocenení vecnými darmi a budú pozvaní na pracovný obed s predsedom Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, na ktorý budú zároveň pozvaní aj zástupcovia právnických fakúlt, na ktorých títo študenti pôsobia.

Súťažiaci musí v elektronickej podobe zaslať spolu s esejou aj písomný súhlas pre Kanceláriu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky na spracúvanie a zverejnenie osobných údajov, vrátane svojho mena, priezviska, fakulty a vysokej školy, ktorú navštevuje, rok štúdia, podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov pre účely súťaže a zverejnenia výsledkov súťaže na webovom sídle Najvyššieho súdu Slovenskej republiky.

Kancelária Najvyššieho súdu Slovenskej republiky si vyhradzuje právo neudeliť vecné dary, ak žiadna z esejí nebude po posúdení hodnotiacou komisiou spĺňať požadovanú kvalitu. V prípade neprevzatia vecného daru výhercom do 1. novembra 2022 tento prepadá v prospech vyhlasovateľa súťaže.

Zásady spracúvania osobných údajov:
úťažiaci zaslaním eseje do súťaže a udelením písomného súhlasu so spracovaním osobných údajov potvrdzuje, že sa oboznámil so zásadami spracúvania osobných údajov a udeľuje písomný súhlas prevádzkovateľovi Kancelária Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, so sídlom Župné nám. 13, 814 90 Bratislava, pre účely súťaže a zverejnenia výsledkov súťaže na webovom sídle Najvyššieho súdu Slovenskej republiky vrátane svojho mena, priezviska, fakulty a vysokej školy, ktorú navštevuje, v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a) nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Dotknutá osoba v súlade s č. 7 ods. 3 všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov má právo kedykoľvek svoj súhlas odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním. Kontakt na zodpovednú osobu za ochranu osobných údajov prevádzkovateľa: zodpovednaosoba@nsud.sk

Skočiť na navigáciu